Kobelaan 68

3067MD Rotterdam

(bij Fysiotherapie Instituut Bender)

De Linie 7c

2905AX Capelle aan den Ijssel 

(bij Huisartsenpraktijk dr. Bos)

Wij werken met :

06-81734474

nu ook online begeleiden met beeldbellen 

Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren "Gezond gewicht"

Wat te verwachten? 

Geen diëten, maar door anders leren eten,

groeien naar een gezond gewicht!

Heeft uw kind net een diagnose coleiakie? Geen paniek! Glutenvrij eten vraagt wat ervaring, maar door middel van onze kidsproof programma

"Happy Glutdles" krijgt u het onder de knie! Glutenvrij bakken, glutenvrije broodtrommel, traktaties, colieakie spreekbeurt op school, op vakantie met coeliakie, boodschappen doen, productenkeuze etc.

We helpen u graag!

Wat is coeliakie? 

Coeliakie is een vaak voorkomende (1 van 100 kinderen) en levenslange auto-immune aandoening, veroorzaakt door een afwijkende reactie op gluten, een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Coeliakie kan zich manifesteren op iedere leeftijd, inclusief bij baby’s vanaf het moment dat gluten in hun voeding wordt geïntroduceerd, en ook bij kinderen en bij tieners. Als een kind met coeliakie gluten inneemt zal het immuunsysteem reageren door de binnenkant van de dunne darm aan te tasten en kapot te maken. De enige huidige behandeling van coeliakie is het levenslang volgen van een glutenvrij dieet, wat leidt tot vermindering van de symptomen.

Intake gesprek 

Het eerste consult duurt 60-90 minuten. Tijdens het intakegesprek worden het gewicht en de lengte van uw kind gemeten als onderdeel van de voedingsevaluatie en wordt een gedetailleerde medische en dieetgeschiedenis afgenomen. Met deze informatie kan de diëtiste een advies opstellen dat past bij de persoonlijke omstandigheden van uw kind. Daarnaast kunt  u aanvullend voorlichtingsmateriaal meekrijgen om de informatie thuis nog een keertje rustig na te lezen. Er is gelegenheid om eventuele zorgen en vragen te bespreken.

Als uw kind niet doorverwezen is door uw huisarts of andere speciallist, in het geval dat nodig is, nemen wij contact met hen op. Dit doen wij alleen met uw toestemming.

Vervolgconsult

Het doel van een vervolgconsult is om te beoordelen of de eerder gestelde doelen zijn behaald. De gegeven voedings-, dieet-,  beweegadviezen of eetinstructies worden besproken en in relatie gebracht met de behaalde resultaten. Op basis van de uitkomsten wordt bekeken wat de beste vervolgstappen zijn om de behandeling van uw kind voor te zetten. Daarnaast is er in een vervolggesprek altijd ruimte om vragen te stellen.

Resultaat 

Het einddoel van de behandeling is het zelfstandig verder kunnen met de aanpassingen in het leef- en voedingspatroon van uw kind. In diëtistenpraktijk Vitalarium vinden we het belangrijk dat alle patiënten aan het eind van de behandeling genoeg vaardigheden bezitten om de resultaten op lange termijn te behouden.

Uitwerken

Naast de tijd die de diëtiste met u in gesprek is zal ze tijd besteden aan het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren aan degene die u verwezen heeft en het registreren van uw gegevens in uw dossier. Dit noemen we indirecte tijd omdat u dan niet aanwezig bent. Deze zogenaamde indirecte tijd bedraagt na het eerste consult 30 minuten en bij een vervolgconsult (indien nodig) 15 minuten. Deze tijd zal naast de directe tijd op uw nota zichbaar zijn.

Huisbezoek

Bent u door omstandigheden niet in staat om met uw kind naar de diëtiste te komen, dan is het ook mogelijk dat zij bij u thuis komt. Indien hier een medische noodzaak voor is zullen geen extra kosten in rekening worden gebracht. 

Afspraak afzeggen

Wilt u een afspraak afzeggen? Neem dan tenmiste 48 uur van tevoren telefonisch contact op met ons op. 

Als u uw afspraak om welke reden dan ook moet afzeggen, doe dat dan ruim van tevoren, minimaal 48 uur voor de feitelijk gemaakte afspraak. Dan kunnen wij de voor u gereserveerde tijd nog invullen met iemand die op de wachtlijst staat, waardoor deze patiënt dan ook eerder geholpen kan worden. Wanneer u NIET  48 uur voor de behandeling annuleert of de afspraak niet nakomt, wordt deze aan u doorberekend. Tarief voor niet nagekomen afspraak is 100% van het tarief van de voorgenomen behandeling (zie tarievenlijst).

Kinder kookworkshops

Kinderkookworkshops worden in verband met het coronavirus op dit moment individueel gegeven. Heeft u een kind dat gek is op groenten en alles wat gezond is? Grote kans van niet. Hoe krijgt u uw kind aan het gezond eten? Dit leert u tijdens onze kinderkooworkshops (samen met uw kind). Deze workshops zijn geschikt voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Tijdens de  kookworkshops, ontwikkelen uw kinderen verschillende vaardigheden zoals: snijden, rollen, kneden, roeren, schaven en ook samenwerk en het gebruik van alle verschillende maten en eenheden.

Wij zijn aangesloten bij

het Diëtistennetwerk bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Hoe spreek ik dit uit?

Coeliakie spreek je uit als seu-lia-kíe.

Wij zijn aangesloten bij

het Kennisnetwerk Diëtisten Overgewicht en Obesitas

Dieetbehandeling voor kinderen wordt voor 3 behandeluren per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering.

Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen-risico en hierdoor zijn volledig "gratis".

Diëtistenpraktijk Vitalarium heeft met alle regionale zorgverzekeraars een contract. 

De consultkosten worden direct gedeclareerd bij de zorgverzekering, zodat deze niet zelf ingediend hoeven te worden.

Maag-en darmproblematiek 

Heeft uw kind langdurig last van een moeilijke ontlasting. opgeblazen gevoel, buikpijn of diarree? Misschien, omdat er sprake is van een voedselovergevoeligheid? Of fouten in de voeding? Door het eetpatroon in kaart te brengen kunnen we achterhalen of voeding het probleem is. Vervolgens stellen we samen een passend advies op. Geen symptoombestrijding, we zoeken naar de oorzaak voor de klachten van uw kind.

 • Buikpijn en krampen
 • Obstipatie en/of diarree
 • Opgeblazen gevoel
 • Misselijkheid
 • Brandend maagzuur
 • Braken
 • Ongewild stoelgangsverlies
 • Prikkelbare Darm Syndroom
 • Voedingsintoleranties of overgevoeligheiden
 • Medicatie, waaronder antibiotica
 • Overmatig eten
 • Onregelmatig eten
 • Buikgriep
 • Parasitaire infecties
 • Auto-immuun ziekten zoals ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa

Coeliakie Pandas

(van 0 tot 5 jaar)

Coeliakie Kangoeroes

(van 13 tot 18 jaar)

Coeliakie Kolibries

(van 6 tot 12 jaar)

Is uw kind onlangs gediagnosticeerd met coeliakie?

 

 

 

 

Meldt uw kind dan nu aan voor het "Happy Glutdles" programma.

Heeft uw kind langdurig een of meer van de volgende klachten, neemt u contact met ons op!

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan maagproblemen.

aan de slag gaan is eenvoudig: 

Klik op Stap 1 om aan te melden

We nemen contact met je op  

Starten

Gezondere kinderen leiden tot een gezondere wereld!